Opleidingen

Klantgerichtheid staat bij rijschool EigenTempo hoog in het vaandel.

Een goed begin is het halve werk!

Wanneer je bij ons voor het eerst de lesauto in stapt, begin je niet direct met schakelen. Er wordt je eerst in alle rust verteld over de zit- en stuurhouding. Vervolgens wordt je uitgelegd hoe je dient te sturen. Dat lijkt een wat overbodige opmerking, maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Je hebt namelijk een goede begeleiding en uitleg nodig om het sturen en de rest van de voertuigbeheersing goed onder controle te krijgen. De rijopleiding is vergelijkbaar met iedere andere opleiding; daar begin je ook eerst met de basis. Gedurende de opleiding neemt je niveau toe. Je wordt bij ons echt niet direct voor de leeuwen gegooid!

De rijopleiding is verdeeld in vier modules:

Module 1: voertuigbeheersing
Module 2: complexe verkeerssituaties, zoals kruispunten, inhalen, voorbijgaan en invoegen.
Module 3: bijzondere verrichtingen waar je bij module 2 automatisch mee te maken krijgt.
Module 4: examenonderdelen

Wij houden alle stappen bij op een les-instructiekaart, Hierop kun je zelf zien hoe ver je met de rijopleiding bent. Daardoor kunnen wij de lesprogramma’s systematisch afwerken. Ook kunnen de ouders via de leskaart controlerend meekijken wat er tijdens de les gedaan is. Wij zullen vragen om uittreksels van de voorgaande lessen te maken, zodat het geleerde niet wordt vergeten

Goede sfeer

Rijschool EigenTempo vindt het erg belangrijk dat er een goede sfeer heerst tijdens de rijlessen. Een goede sfeer bevordert niet alleen de prestaties van de leerling en rijinstructeur maar maakt de rijlessen ook gewoon een stuk gezelliger!

Lesduur

De ervaring leert dat 1,5 uur les effectiever is dan 1 uur of minder. Er is meer tijd om te wennen, meer kilometers te maken, meer bijzondere verrichtingen te oefenen, enzovoort. De cursist steekt meer op. EigenTempo geeft dan ook de voorkeur aan lessen van 1,5 uur. Maar lessen van 1 uur zijn ook mogelijk

Rijopleiding in stappen

Rijschool Eigen Tempo is voor de autorijlessen gespecialiseerd in de moderne methode RIS (Rijopleiding in Stappen). Deze methode voor autorijlessen leert leerlingen stap voor stap verantwoord autorijden. Hierdoor ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer. Het aantal rijlessen dat nodig is voor het behalen van je rijbewijs is afhankelijk van je eigen vooruitgang. Het volgen van een Rijopleiding in Stappen hoeft niet langer te duren dan een traditionele opleiding.

Wat is TTT?

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiƫle exameneisen. Je instructeur rijdt mee.

Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. De TTT duurt even lang als een rijexamen.

Wilt je meer informatie over de opleidingen? Laat dan nu jouw gegevens achter!